top of page

BIOGRAPHY

ZANG:  JEANNINE FLORES

Zangeres van Fadango Jeannine Geerts

Zangeres Jeannine Flores studeerde aan het Conservatorium in Tilburg, waarna ze solozang studeerde bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en hier de drama-(opera) opleiding volgde.

Als Cherubino in "Le Nozze di Figaro" werkte ze samen met Hartmut Haenchen en zong ze La Ciesca in "Gianni Schicchi", onder leiding van Ed Spanjaard.

Jeannine zong vijf jaar als soliste bij de Hoofdstad Operette, waar ze onder meer de rol van Christel von der Post in "Der Vogelhändler" vertolkte. Gabrielle in "La Vie Parisienne" en Valencienne in "Die Lustige Witwe". Ze werkte in Duitsland aan het Operetten-Tounee Theater Hannover, waar ze de rol van Stasi in "Die Csardasfürstin" zong. De rol van Adelaïde in "Der Volgelhändler, vertolkte ze in de opera van Krakau.

Ook op musical gebied heeft Jeannine ook haar sporen

verdiend. Zo was ze te zien als Barones Schraeder

in "The Sound of Music" bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en later ook nog eens bij Stage Entertainment. Voor deze rol werd ze genomineerd als beste vrouwelijke bijrol, voor de Vlaamse-Musical awards. Verder vertokte Jeannine de rol van Jellylorum, Gumbie en Griddlebone in de Joop van den Ende/ Music Hall productie, "Cats" te Antwerpen.

Bij Music Hall was ze ook te zien in "Les Miserables" en zong ze de rol van Voedster/Nurse in "Romeo & Julia.

Bij Studio 100 vertolkte ze de rol van Koningin in de musical "Sneeuwwitje" en was soliste in de dinnershow "Novomundo" van Wentink Events. Als Mme Renaud was Jeannine te zien in de Joop van den Ende productie "La Cage aux Folles". Met deze voorstelling opende ze het Nieuwe DelaMar theater in het bijzijn van Prinses Beatrix. En speelde de moeder van Freek Bartels, Alison Barrett, in de Stage Entertainment musical "Love Story".

Als actrice wordt ze regelmatig gecast voor televisieserie's zoals "Onderweg naar morgen"en "Fataal" en verleend ze regelmatig haar medewerking voor het inspreken/inzingen van tekenfilms zoals "The Golden Compass.

Naast optredens geeft Jeannine al jaren zangles en stembevrijding workshops en probeert zo de liefde voor het vak over te dragen.

Jeannine; "Ik heb een aantal jaren geleden Fadango opgericht. Ooit is de fado en de Argentijnse tango op mijn pad gekomen, daarna deze fantastische muzikanten! Wat een geschenk om deze prachtige intense muziek te mogen zingen".

               

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        Bandoneon: Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij veel Argentijnse tango, en maakt hij regelmatig crossovers naar jazz, pop en zelfs Portugese fado. Hij is een veelgevraagd arrangeur, gespecialiseerd in tango. Als docent is hij populair als coach en begeleider van (amateur)gezelschappen. In 2010 ontving hij de Tango Music Award voor zijn tango La Maca. Gerard publiceert regelmatig artikelen over tango en bandoneonspelen.

 

Gerard van Duinen (Den Haag, 1965) studeerde enige tijd wiskunde en Japans, en was accountmanager bij ING Bank voor hij besloot bandoneon te gaan spelen. Hij studeerde enkele jaren bij Leo Vervelde en Carel Kraayenhof op het conservatorium in Rotterdam. Hij was drie jaar leerling van de virtuoze Argentijn Juan-José Mosalini aan het Conservatoire Edgar Varèse in Parijs.

 

Hij treedt op met een keur aan groepen: het duo Walton Van Duinen en het Gerard van Duinen Tango Trio (Argentijnse tango), Fadango (fado en tango, met zangeres Jeannine Geerts), de Karen B (singer-songwriter), Mister Rain & the Sunny Summers (world impro jazz) en Fresh Trash (muziektheater). Als solist wordt hij regelmatig uitgenodigd door (harmonie)orkesten en fanfares.

 

Gerard is een ervaren docent, die zijn enthousiasme voor de Argentijnse tango op een unieke wijze kan overbrengen. De workshops die hij voor bijvoorbeeld in opdracht van het Concertgebouw en het Tango à la Carte festival organiseerde, leidden vaak tot nieuwe ensembles. Als coach voor amateurgezelschappen is hij ongeëvenaard en zeer veelgevraagd. Ook geeft hij privelessen bandoneon en arrangement.

 

Gerard studeerde compositie bij Richard Ayres en Gustavo Beytelmann. Hij legde zich toe op het arrangeren van Argentijnse tango bij Alejandro Schwarz en Julián Peralta. De grote hoeveelheid arrangementen die hij de afgelopen jaren schreef voor diverse bezettingen  maakt hem waarschijnlijk de meest ervaren tango-arrangeur van Nederland.

In La Cadena, tangomaandblad voor Nederland en België publiceert Gerard regelmatig. Hij schreef een serie artikelen over hedendaagse tango. Zijn column Prachtig!, waarin hij in woorden probeert te vangen waarom een bepaalde tango zo mooi is, verscheen in 2009 en is veel gelezen.

 

website: www.gerardvanduinen.com

 

 

                        Gitaar: Mirek Walton

 

In de tangowereld geldt Mirek Walton als veelbelovend talent. De jonge gitarist, pianist en componist studeerde in 2009 cum laude af aan het Rotterdams conservatorium. Hij speelt in verschillende tangogroepen, maar richt zich op ook op andere stijlen als jazz, wereldmuziek en muziektheater. In zijn eigenzinnige composities combineert hij tango met improvisatie en nieuwe technieken om de oude ritmes swingend en verfrissend door te laten klinken. Mirek werd in 2010 beloond met de Choclo compositieprijs, en won met Nuevo Nocturna het Doble Ocho Concours 2010. Mirek Walton treedt ook regelmatig op met De Andersons en met Walton/van Duinen.

 

                 Contrabas: Suze Stiphout

Bandeonist van Fadango, Gerard van Duinen
Gitarist van Fadango, Mirek Walton
Bassiste van Fadango, Suze Stiphout

Suze Stiphout studeerde klassiek contrabas aan het conservatorium in Den Haag.Na haar klassieke studie heeft ze zich verdiept in jazz, latin, tango en Arabische muziek.

Ze is sinds kort bij Fadango en daarnaast speelt ze in verschillende formaties waaronder tango quintet Arrastre, Trio Tangata en de theater voorstelling “Vlieg”, Bustan and the Sentimentalists.

bottom of page